Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ennyi volt az ócsai lakóparknak?

2013.02.20. 07:30

Az eddig felépült nyolvcan ház lesz az összes, ami megvalósulhat a kormány grandiózus, eredetileg ötszáz házas adóslakótelepéről szőtt álmából, értesült a Blikk. A lap az építkezés alvállalkozóitól úgy értesült, hogy a beruházás második ütemét leállították, nem épül több ház a telepen.

"Az építkezést szervező belügyesek azt mondták nekükn, hogy ne is reménykedjünk újabb megbízásban" - nyilatkozta a Blikknek az építkezésen dolgozó egyik alvállalkozó. Azaz a már szerkezetkész, márciusban átadásra kerülő nyolcvan házon kívül tudomása szerint továbbiak már nem épülnek.

Az építkezés leállítása a hétvégén lezárult pályázatra tekintettel racionális lépésnek tűnik. A várakozásokkal szemben csak 588-an pályáztak, de a Népszabadság keddi számában megjelentek szerint közülük sokan eleve nem felelnek meg a feltételeknek. Több olyan pályázó van, aki nemhogy nem lakáshitelét nem képes törleszteni, de még csak nem is devizában adósodott el. Sokan pedig annak a feltételnek nem felelnek meg, hogy az Ócsára költözésük ne szakítsa ki őket eredeti közösségükből.

Arról pedig az Index is írt, hogy az ócsai beruházásban épülő házak irreálisan drágák. Abból a négyzetméterárból, amiből a 40-80 négyzetméteres házak épültek, kétszáz négyzetméteresnél is nagyobb, öszközműves házakat lehet venni Ócsán.

A belügyminisztérium a Blikk megkeresésére annyit reagált, hogy a telep bővítéséhez újabb kormányhatározatot kell hozni. "A kabinet elemző jelentést kért a megépólt lakóházakba beköltöző családok beilleszkedéséről, és előterjesztést a házépítések folytathatóságáról" - válaszolta nekik egy illetékes. Azaz, ha lesz is döntés a folytatásról, az az első lakók március végi beköltözése után hónapokkal születhet csak meg.