Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Hök-elnök: Kedden láttam először a listát

2013.02.20. 21:30 Módosítva: 2013.02.20. 21:33

A Hír Tv Rájátszás című műsorában Garbai Ádám, az ELTE BTK hallgatói önkormányzatának elnöke azt mondta, bár készítettek listát a gólyatáborba jelentkezőkről, abban nem szerepeltek a botrányt okozó jellemzések.

Garbai még nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy az ELTE rektora felfüggesztette a HÖK működését. Mint mondta, elengedhetetlen, hogy a gólyatábor szervezésekor listát készítsenek a diákokról, de abban ők nem jellemezték a diákokat, nem regisztrálták pártszimpátiájukat. A lista botrányt okozó változatával ő is kedden, az Atv.hu-n találkozott először.

A listát a tábor előkészítésekor elküldik a szervezőknek, így legalább 80-100 ember megkapta, tehát szerinte nagyon sokan hozzányúlhattak. Egyetért Szávay István korábbi HÖK-elnök, jobbikos országgyűlési képviselő véleményével, aki szerint az üggyel a Jobbikot akarják lejáratni, miután kiderült, hogy a párt népszerű az egyetemisták körében.

A HÖK-elnök megemlítette, hogy másfél éve, a HÖK-választás idején a riválisaik már fenyegetőztek egy bizonyos listával, de hogy abban mi volt, illetve pontosan kik és mit akartak azzal tenni, nem derült ki.

Garbai maga is feljelentést fontolgat, hiszen az ő adatai is szerepelnek a listán, és ezek most nyilvánosságra kerültek. Ugyanakkor ha a vizsgálat alapján kiderül, hogy nem kezelték megfelelően a hallgatók adatait, akkor megköveti az érintetteket.