Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Havazás után plusz 13 fok

2013.02.21. 17:07

A hétvégén még többfelé várható havazás, de mindeközben enyhülni kezd az idő, és vasárnap már 13 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Mint kifejtették: pénteken borult lesz az ég, többfelé várható havazás, a Tiszántúlon havas eső, eső is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között valószínű.

idok
Fotó: idokep.hu

Szombaton borult időre számíthatunk. Nyugaton, északnyugaton és eleinte a magasabban fekvő tájakon havazás, az Alföldön ismétlődő eső várható, másutt havas eső, eső egyaránt előfordulhat. A Dunántúlon a nyugati, északnyugati, másutt a keleti, délkeleti szél megélénkülhet, néhol megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 10 fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, északnyugaton eleinte havas eső, havazás is. A keleti, délkeleti szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 2 és plusz 13 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő - olvasható az előrejelzésben.