Egymást érik a balesetek

2013.02.23. 11:41 Módosítva: 2013.02.23. 15:37
Az M7-esen összeütközött két kamion, Zalában kamionok és autók akadtak el a hóban, Biatorbágyon házfalnak csapódott egy kocsi.

A változó minőségű - hó, havas eső, eső - országszerte hulló csapadék miatt egymást érik a balesetek az országban.

Biatorbágyon házfalnak csapódott egy személyautó  szombat hajnalban. Az autó a Szentháromság térnél eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról, és egy épületbe ütközött. Az autót egy 78 éves férfi vezette, aki a helyszínen életét vesztette.

Az M7-esen két kamion ütközött össze, a műszaki mentés idejére a fél pályát lezárták. A két kamion egy korábbi baleset helyszínelőit kerülte ki az M7-es autópálya főváros felé haladó oldalán a 116-os kilométernél szombaton, amikor a hátsó jármű belecsúszott az előtte haladóba. A helyszínelők éppen egy árokba csúszott személygépkocsi mentését végezték. A hátul haladó kamion sofőrje megsérült.

Két teherautó összeütközött az M1-es sztrádát a szlovák határral összekötő M15-ös úton szombat délután, az egyik sofőrt a mentők kórházba szállították. Egy román teherautó - feltehetőleg a követési távolság be nem tartása miatt -  hátulról egy másiknak ütközött. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt csak fél pályán haladhatott a forgalom ezen a szakaszon.

Négyes karambol volt a 8-as főúton Litérnél és Szentkirály közelében is. A négyből két gépjármű az árokba csúszott, kettő pedig az úttesten képez akadályt, emiatt a forgalom egyelőre egy sávon halad. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a veszprémi kórházba szállították.

Négy személy megsérült, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött a 4622-es számú úton Szentkirály közelében szombaton. A mentés idejére lezárt úton rendőri irányítással, félpályán megindult a forgalom. A sérülteket kórházba szállították.

Veszprémben és Zalában a havazás miatt kamionok és autók akadtak el. Zalalövő előtt, a 86-os számú főút 30-31-es kilométerszelvényénél kamionok akadtak el a hóban mintegy 200 méter hosszú szakaszon. A rendőrség a hóeltakarítás idejére leállítja az érkező kamionokat, de a személygépkocsik - ugyan lassan és nehezen - át tudnak jutni az érintett útszakaszon. Kamionok akadtak el a 75-ös számú főúton Zalaszentmihály és Tornyiszentmiklós belterületén is, a gépjárművek mentése folyamatban van.

Kamionok és személyautók akadtak el Veszprém megyében is a havazás miatt. Egy kamiont a Veszprém-Tapolca útvonalon, Nemesvámosnál kellett menteniük a tűzoltóknak, két személyautó pedig Sümegnél akadt el az úton.

Gázolás miatt átlagosan 15-20 percet késnek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon. Az istvántelki megállóhelyénél egy Szobról Budapestre tartó személyvonat elgázolt egy ismeretlent, ezért Dunakeszi és Rákospalota-Újpest állomások között az egyik vágányt le kellett zárni a forgalom elől a rendőrségi helyszínelés idejére. A vonatok addig csak az egyik vágányon tudnak közlekedni, váltakozó irányban.