Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Előzetesben a felesége száját bevarró férfi

2013.02.26. 17:36

A bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan bántalmazta, és eközben összevarrta felesége száját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsított szombat délután XXII. kerületi lakásukban - ismeretlen okból - brutális módon bántalmazta 45 éves feleségét. A bántalmazás során a férfi az asszony száját összevarrta.

A sértett a bűncselekmény következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrséget és a mentőket a férj értesítette. Bejelentésében elmondta, hogy a támadás idején nem tartózkodott a lakásban, őt korábban ismeretlen személyek elrabolták, majd amikor kiszabadult és hazaért, rátalált sérült feleségére. A férfi kihallgatásakor folyamatosan ellentmondásokba keveredett az általa korábban elmondottakkal, végül vallomást tett a nyomozóknak, akik a bejelentéstől számított öt órán belül közölték vele a gyanúsítás tényét.

A házkutatás során a rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt cérnát és tűket is megtalálták. A Fővárosi Törvényszék honlapján azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi végzésében elrendelte a gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, melyben a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya jár el emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 26.-ig tart. Mint írták: a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárás eredményes lefolytatását meghiúsítaná vagy veszélyeztetné, illetve az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható. A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.