Közleménye ellenére nem szakad a Milla

2013.02.26. 15:40

A Milla továbblép – című közleményt adott ki az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Egyesület, melyben arról tájékoztatják a nyilvánosságot, hogy bár magánszemélyként lesznek, akik csatlakoznak, a szervezet továbbra sem lép be az Együtt 2014 mozgalom szereplői által alapított pártba. A félreérthető című kommüniké azonban nem arról szól, hogy a mozgalomban valamivéle irányváltás vagy szakítás történt volna, hanem az ellenkezőjéről.

Az alakuló új pártba csak magánszemélyek léphetnek be, így annak nemcsak a Milla, de a Szolidaritás és a Haza és Haladás Alapítvány sem lesz tagja. A Milla a közlemény szerint megmarad annak, ami eddig volt: hídnak a civilek és a politika között, hogy a politikusnak álló, "mégoly tiszta szívű, lelkű és eszű" civilek ne felejtsék el, hogy "hogy honnan és miért indultak el az úton". Az érdemi fejlemény csak az, hogy az egyesületet Juhász Péter helyett mostantól héttagú elnökség vezeti.

A különös szövegre a Haza és Haladás válaszközleménnyel reagált. Eszerint az Együtt 2014 párttá alakulása a terveknek megfelelően zajlik, és a Milla ha akarna, sem csatlakozhatna a párthoz. Abban továbbra is azok vesznek részt, akik 2012. október 23-án a kormányváltás érdekében szövetségre léptek. A párttá alakulást követően mindhárom alapító szervezet továbbra is megőrzi civil szervezeti formáját, a Milla most ebbe az irányba lépett tovább.