Büntetés a lopott traktor álmegtalálójának

2013.02.26. 15:56

Egymillió helyett büntetőeljárást kapott a hamis nyomra vezető férfi. Elfogták a rendőrök azt a 33 éves férfit, aki egy több mint 20 millió Ft értékű traktor eltulajdonításának kapcsán akart ál információkat szolgáltatni a tulajdonos számára az általa felajánlott 1 millió forint nyomravezetői díj ellenében. Ezt a gépet keresik:

traki2

A mezőgazdasági járművet még február 18-án vitték el egy telepről Gödre-Szánáspusztáról. A sértett ezt követően egy közösségi oldalra töltött fel egy hirdetést, amiben 1 millió forintot ajánlott fel annak, aki a traktor hollétével kapcsolatosan érdemi információval rendelkezik. A hirdetésre jelentkezett is egy férfi, aki közölte, hogy tudja hol van az eltulajdonított jármű. A tulajdonos ezt követően értesítette a rendőrséget, így a tapolcai és a komlói rendőrök együttműködésével sikerült tőrbecsalni a telefonálót.

H. József gyanúsítottként történő meghallgatása során elmondta, hogy egyik ismerőse hozta tudomására a közösségi oldalra feltöltött hirdetést, majd utána vette fel a kapcsolatot a tulajdonossal. A Tapolca melletti kis faluban élő 32 éves gyanúsított ellen csalás bűntette miatt indult eljárás, az ügyben a nyomozás jelenleg is tart.