Felfüggesztettet kapott a mohácsi polgármesterre támadó képviselő

2013.02.28. 12:04

Nem jogerősen egy év, két és fél év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Járásbíróság Polgár Károly mohácsi önkormányzati képviselőt, amiért két ével ezelőtt bántalmazta Szekó József polgármestert.

A volt jobbikos, jelenleg független politikus egy 2011. április végi képviselő-testületi ülés szünetében hátulról támadt rá Szekó Józsefre. Az országgyűlési képviselőként is dolgozó fideszes politikust először tarkón vágta, majd amikor ettől a falnak esett és földre került, többször megütötte és megrúgta.

Szekó az incidenst követően azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját talált az asztalán. A zárt ülés kezdetén megkérdezte, ki tette oda, mire Polgártól azt a választ kapta, hogy „ajándék neked, és a te szemeted".

„Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" – mondta a polgármester. Polgár viszont a bama.hu-nak akkor azt nyilatkozta, Szekó ütött elsőként.