2,4 milliárdos drogügyben találtak gyanúsítottakat

2013.03.01. 16:04

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya tavaly augusztus 28 óta nyomoz ismeretlen tettesek ellen kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt. Augusztus 29-én lefoglaltak 150 hordónyi, összesen háromtonnányi APAAN nevű anyagot, amelyből az igazságügyi vegyésszakértő szerint mintegy 800 kilogramm amfetamint és metaamfetamint lehet előállítani, ami nagyjából 2,4 milliárd forintot érne.

A rendőrség közlemény szerint a szállítmány Kínából a szlovéniai Koperen keresztül került Magyarországra egy magyar cég felhasználásával. Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a nyomozás mostani adatai szerint a Magyarországon lefoglalt vegyi anyagból nyugat-európai országok laboratóriumában akarták előálítani az amfetamint.

A héten gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben a nyomozók egy magyar állampolgárságú férfit. Pénteken egy holland állampolgárságú férfiból is gyanúsított lett, ő egy másik ügy miatt épp magyarországi börtönbüntetését tölti.