Túl sok tanulót buktatott meg, leváltották

2013.03.04. 08:51

A huszonhét fős hetedik osztály több mint felét megbuktatta vagy kettest adott nekik kémiából, egy diákot pedig nem engedett javítóvizsgázni a balatonszárszói általános iskola igazgatója, ezért leváltották – írta meg a sonline.hu.

A lap szerint az igazgatótól, aki biológia, kémia és egészségtan szakos tanár is, heten kaptak elégtelent, nyolcan pedig kettest anélkül, hogy a tanévben a diákok tanulmányi eredményével kapcsolatos gondokról érdemjegyekkel vagy tanári figyelmeztetéssel tájékoztatást kaptak volna. Öt hetedikes tanulót egyetlen félévi érdemjegy alapján osztályozott év végén – írja a lap.

Miután a szülők panaszt tettek a buktatások miatt, és a tantestület tizenöt tagja is írásos panaszt nyújtott be az iskolavezető ellen, a település képviselő-testülete oktatási szakértők véleményének kikérése után leváltotta az igazgatónőt – írja a lap. Az igazgatót több, mint egy éve váltották le, de az elsőfokú döntést a Kaposvári Törvényszék hosszas pereskedés után most hagyta helyben, miután a nő felmentése jogellenességének kimondását és 1,5 milliós kártérítést kért.