Ételmaradékot kért, pénzbírságot kapott

2013.03.07. 11:00

Ötvenezer forintot büntetést szabtak ki egy csanádpalotai nőre, mert a szegedi Tesco éttermi részében ételmaradékot kért el az ebédjüket befejező vásárlóktól. A delmagyar.hu egy szemtanú beszámolója alapján ír arról, hogy a 24 éves, rokkant nő éppen evett, amikor a rendőrök megérkeztek, és szabálysértésért pénzbírságra büntették.

Mint kiderült, a rendőrök azért ellenőrizték, mert a biztonsági kamera felvételén látszott, hogy valaki ételmaradékot ad neki. A biztonsági szolgálat ezután fordult a rendőrséghez. Ha valaki ugyanis másokat meg is szólít az ételmaradékért, azzal szabálysértést követ el, amiért 5 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírság szabható ki, írja a lap. A 24 éves nő a szemtanúnak elmondta, hogy mivel nem fogja tudni kifizetni a bírságot, le fogja ülni a büntetését.

A delmagyar.hu megkereste a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is az eset kapcsán. A rendőrség szóvivője szerint mindig a tisztességes többséget szolgálják, a Szegedi Rendőrkapitányság pedig éppen a szegediek véleményét is meghallgatva, az elmúlt fél évben 241 alkalommal intézkedett a “közösséget zaklató magatartást tanúsítókkal szemben”.