Ezer devizahiteles tüntet a rádió előtt

2013.03.09. 14:50 Módosítva: 2013.03.09. 16:40
Szombaton ezer ember tüntetett a kilakoltatások ellen, ugyanakkor visszaállítanák a történelmi alkotmányt is. Nem elégedtek meg azzal, amit a rádió beolvasott a kérésükre, de nem fognak könyörögni.

Devizahitelesek tüntettek szombat délután a József nádor téren. Az ezerfős tömeg megszavazta, hogy követeléseiket beolvastatják a rádióban, ezért a Bródy Sándor utcai épület elé vonultak. Tudósítónk szerint a hangulat forró, a résztvevők azt kántálják, hogy „vesszenek a bankok.”

A demonstráción pártlogókat vagy pártkötődésre utaló transzparenseket nem látott tudósítónk. Néhányan árpádsávos zászlót lengettek, a legtöbben azonban magyar zászlóval vonultak.

A tüntetést vélhetően a Koppány csoport szervezte, amely már több kilakoltatás elleni, bankellenes jelszavakkal operáló megmozdulást szervezett. Honlapjuk árpádsávos címerei alapján inkább jobboldali szervezetről van szó.

A rádió nem olvasta be a követeléseiket

A csoport azt az ígéretet kapta, hogy a háromórás hírekben beolvassák a követeléseiket. ez azonban nem történt meg. A hírekben egy korábbi közleményükből idéztek, és elhallgatták, hogy a tüntetők jelenleg a helyszínen vannak. A hírekben annyi elhangzott, hogy a szervezet véleménye szerint az állam és a bankok közösen felelősek a kilakoltatásokért.

A rádióban hosszasan idézték a kormány intézkedéseit, amelyekkel a devizahiteleseknek segítettek. Ezt a tömeg hangos fujjolással fogadta. A vezetőjük, Kásler Árpád azt mondta,  szerinte a kormány fél tőlük, ezért nem mondták, hogy jelenleg is a helyszínen vannak a tüntetők. Ez azt jelenti, hogy jó úton járnak.

A tömegből néhányan be akartak hatolni a rádióba. Kásler tárgyalt az épületben, majd elmondta, hogy véleménye szerint a rádió vezetői atrocitást akarnak kiprovokálni, ezért inkább úgy döntött, hogy közösen mond el egy fogadalmat a jelenlévőkkel. "Amíg a történelmi alkotmányt helyre nem állítjuk, ezeknek a férgeknek többet nem könyörgünk." - kántálta a tömeg.

Kásler tudósítónknak azt is elmondta, hogy a történelmi alkotmányt mindenképpen vissza akarják állítani, és alkotmányozó nemzetgyűlést is összehívnának.A tömeg ezek után oszlani kezdett.