Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

A Fidesz aláírást gyűjt a rezsicsökkentésről

2013.03.11. 19:27
Aláírásgyűjtést indít a Fidesz, hogy támogatást kérjen a családoktól a rezsicsökkentési program megvédéséhez – közölte a párt hétfői elnökségi ülése után Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Rogán Antal frakcióvezető.

A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon – értesült a Napi Gazdaság. Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben botrányosnak minősítette a döntést.

Több törvényt is módosítanak

Rogán Antal ezzel kapcsolatban a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, nem engedik, hogy a szolgáltatók megakadályozzák a rezsicsökkentés megvalósulását, ezért több törvényt is módosítani fognak, rendeletalkotással hatalmazzák fel és megerősítik az energiahivatalt.

A frakcióvezető kifejtette azt a véleményét is, hogy az energiaszolgáltatók kereseteit a bíróság „feltűnő gyorsasággal tárgyalta meg, és feltűnő gyorsasággal hozott első fokon ítéletet”, ami komoly veszélyt jelent a lakosságnak, hiszen jogerőre emelkedése esetén egy átlag magyar családnak havi 4400 forintot kellene visszafizetnie januárra és februárra is. A Fidesz azonban ezt nem engedi – jelentette ki Rogán Antal.

A héten elkezdik

Kósa Lajos az elnökségi ülés után arról számolt be, hogy már ezen a héten elkezdik aláírásgyűjtésüket, amivel minden családot felkeresnek, és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentés megvédését. „Szeretnénk a támogatásukat kérni ahhoz, hogy az összes lehetséges itthoni és az európai uniós fórumokon is meg tudjuk azt mutatni, a magyar családok a rezsicsökkentés politikáját támogatják” – mondta. Mint mondta, kérdésük arra vonatkozik majd, hogy a választók kitartanak-e az általános 10 százalékos rezsicsökkentés mellett.

Rogán Antal azt is mondta, hogy további hazai és külföldi nyomásgyakorlásra számítanak a rezsicsökkentés elhalasztása, leállítása érdekében.

Előzmények  • Vennék
  • Bankszámla