Felfüggesztettet kaptak a korrupt rendőrök

2013.03.11. 13:03

Vesztegetés miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt két rendőrt a Fővárosi Törvényszék, írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. A két korrupt rendőrt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) megbízhatósági vizsgálatának keretében szervezett akcióban fogták el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIII. kerületi kapitányságán szolgáló két rendőr február 15-én megállított egy autót, miután a rendszámtáblán lévő matrica alapján megállapították, hogy lejárt a műszaki érvényességi ideje. A sofőr azonban az NVSZ egyik munkatársa volt.

Az intézkedés során az egyik rendőr, társa hallgatólagos egyetértésével 25 ezer forintot kért, hogy eltekintsen a szabálysértési bírság kiszabásától. A sofőr azt állította, hogy csak 18 ezer forint van nála, ezért ezt vették át tőle.

A tettenérés után a két rendőrt gyanúsítottként előállították a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, az ügyük pedig gyorsított eljárással a Fővárosi Törvényszék elé került. Ott mindkét rendőrt bűnösnek találták, egyikük 1 év 10 hónapot, a másik pedig 1 év 6 hónapot kapott 2 év próbaidőre felfüggesztve.