Mesterházy a Fidesznél is próbálkozott

2013.03.12. 21:26 Módosítva: 2013.03.13. 11:55

Németh Zsoltot, a Külügyminisztérium fideszes államtitkárát a Népszabadság egy videóinterjúban arról kérdezte, szerinte lesz-e egyszer miniszterelnök Mesterházy Attilából, az MSZP elnökéből és frakcióvezetőjéből. Németh válasza erre lényegében az volt, hogy csak akkor, ha Mesterházy fideszes karrierbe kezd, és eléri, hogy a Fidesz kongresszusa őt miniszterelnök-jelöltté válassza.

Az államtitkár megjegyezte, hogy Mesterházy egyébként egyszer már jelentkezett a Fideszbe. "Amikor eldöntötte, hogy politikai pályán szeretne tevékenykedni, akkor először nálunk jelentkezett, a veszprémi Fidesz-szervezetnél, de akkor még eléggé gyenge volt a szervezettségünk. Az üzenetrögzítőn hagyott üzenetet, az üzenetrögzítőt aztán nem hallgatta le senki, türelme elfogyott, és így jelentkezett a Magyar Szocialista Pártnak a veszprémi szervezeténél" - mesélte az interjúban Németh Zsolt.

Mesterházy Attila az Index kérdésére kedd délelőtt kijelentette, hogy soha nem próbált belépni a Fideszbe, a Németh által elmondottaknak semmi valóságalapja nincs..