Jövő héten még havazhat

2013.03.17. 17:32

A jövő héten enyhül az idő, de helyenként továbbra is számítani kell havazásra - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn általában borult lesz az ég, de a déli és keleti területeken átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Egyre több helyen ered el az eső, a főváros térségében kezdetben, az Északi-középhegységben pedig tartósan is havazhat, illetve havas eső, ónos eső eshet. A többfelé élénk déli, délkeleti szelet a Kisalföldön és a Dél-Alföldön erős, olykor viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 Celsius-fok között alakul, északkeleten ennél hidegebb, nyugaton pedig kissé enyhébb lesz az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az északi területeken plusz 1 és plusz 5, másutt plusz 6 és plusz 10 fok között várható.

Kedden napközben gyakran lesz erősen felhős az ég. Több helyen, több alkalommal várható eső, zápor, de várhatóan kora délutántól megszűnik a csapadék. A nyugatira forduló szél időnként megerősödhet, s néhol viharos széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 7 és plusz 12 fok között alakul.

Szerdán hajnalban párás lesz a levegő. Késő délutántól délnyugaton és nyugaton várható eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 10 és plusz 15 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső. Az északnyugatira forduló szél megerősödhet, a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 6 fok várható, a maximumhőmérséklet plusz 5 és plusz 10 fok között alakul.

Pénteken az esőt nyugaton és északon havazás válthatja fel. Az északnyugati, északi szél megerősödhet, időnként viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és plusz 5 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 4 és plusz 9 fok között alakulnak.

Szombaton változóan felhős idő várható. Eleinte keleten lehet még hó, eső. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.

Szórványosan kisebb esőre, havazásra még vasárnap is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan plusz 3 és plusz 8 fok között alakulnak.