Most baleset bénítja az M1-es forgalmát

2013.03.18. 08:12 Módosítva: 2013.03.18. 09:13
Lezárták az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalát a 142-es kilométernél. Már csak nyolc alsóbbrendű út járhatatlan Komárom-Esztergom megyében. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tíz településén ételt osztanak.

Baleset történt reggel az M1-es autópálya 142-es kilométerénél: összeütközött egy teherautó és egy autó. A mentők egy embert kiemeltek a roncsból, két másikat most szabadítanak ki a tűzoltók. A Budapest felé vezető oldalt teljes szélességében lezárták.

A Magyar Közút hétfő reggel 7 órai összesítése alapján már csak nyolc alsóbbrendű mellékút járhatatlan Komárom-Esztergom megyében a korábbi hófúvások miatt. A szakemberek éjszaka is folyamatosan dolgoztak az utak felszabadításán és a már járhatóvá tett utak szélesítésén. A reggeli fagyok miatt azonban több fő- és mellékúton csúszós útszakaszokra számíthatnak a közlekedők, ezért a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ma is fokozott óvatossággal vezessenek.

A hosszú hétvégén három balesetben három ember halt meg, további 27 baleset súlyos, 41 pedig könnyű sérüléssel végződött.

Ötezer ember juthat ételhez

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a szélsőséges időjárás miatt több településen napok óta szünetel az áramellátás, és emiatt több család már több napja nem jutott meleg ételhez.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár bevonásával hétfőn tíz településen kezdett ételosztásba. Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Tiszarád, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs és Tiszanagyfalu-Virányos ötezer lakója napi kétszer juthat ételhez.

Az ételosztások időpontjáról és helyszínéről a lakosságot a polgármesterek tájékoztatják.