Ötezer helyen még nincs áram

2013.03.19. 10:24

Ötezer fogyasztási helyen nincs még áramellátás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte Takács Judit, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Az ellátatlan települések száma folyamatosan csökkent az elmúlt napon, az üzemzavar a keddi, kora reggeli adatok szerint még huszonhat települést érint.

Az E.ON honlapján közzétett adatok szerint 4957 fogyasztási helyen nincs még elektromos szolgáltatás. A legrosszabbul Nagyhalászt, Bujt és Vasmegyert érinti a csütörtök eset óta tartó áramkimaradás, ezeken a településeken még 600 és 800 között van a ellátatlan fogyasztási helyek száma. Bökönyben, Nyíregyházán és Sényőn is több mint 300 fogyasztó vár az áram visszakapcsolására, a többi településen 200 alatti azok száma, akik még nem kapnak áramot.

A szolgáltató hat helyen nagy teljesítményű aggregátorokkal oldotta meg az áramellátást, a katasztrófavédelem pedig 55 aggregátort működtet az áram nélkül maradt településeken. A nagykállói és az ibrányi járás nyolc településén kedden is tanítási szünet van.