Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Bántalmazással vádolnak egy fideszes képviselőt

2013.03.22. 17:44 Módosítva: 2013.05.13. 17:03

Feljelentésében bántalmazással vádolta meg az edelényi Koch Róbert Kórház igazgató főorvosát, fideszes Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselőt egy asszony, írja az MTI. A rendőrség hétfőre ígért tájékoztatást.

Az asszony a sebészet sorsáról akart érdeklődni, de Daher Pierre ki akarta küldeni az irodájából. Ebből szóváltás kerekedett, végül a kórházigazgató a nő állítása szerint a karjánál fogva rángatta őt. „A fenyegetésére sem voltam hajlandó eljönni, erre nekem ugrott, szoritotta, rángatta a karomat.  Fotók,és orvosi ellátás is bizonyitja, hogy a felkaromon vérömlenyek keletkeztek” – közölte az Észak Hírnökkel a feljelentést tevő asszony. Azt is elmondta, hogy a véraláfutásos kezét megmutatta a rendőrségnek is, ahol feljelentést tett. Azt állítja, mobiltelefonjával fel is vette az esetet.

Daher Pierre az MTI-vel azt közölte: nem igaz, hogy bántalmazta volna az asszonyt. Azt mondta: a korábban pszichiátrián kezelt asszony elment hozzá irodájába, és ott kiabálni kezdett vele az ajtóban állva.

A képviselő a saját elmondása szerint megkérte, hogy menjen ki, mert vendégei vannak, a nő azonban többszöri kérésre sem hagyta abba a kiabálást. A képviselő úgy fogalmazott: "megkértem, tessék kimenni, nem akart kimenni, fogtam a kezét, tessék kimenni, nem akart kimenni." Hozzátette: szó sincs arról, hogy bántalmazta volna a nőt.

A képviselő kihívta a rendőrséget, a vendégeivel átment egy másik irodába, és mire onnan visszajöttek, illetve a rendőrök megérkeztek, a nő már elment.

Daher Pierre hozzátette: mind orvosként, mind országgyűlési képviselőként elképzelhetetlennek tartja, hogy bántalmazzon egy embert. Közölte azt is: munkája során sok hasonló emberrel találkozik, nagyon türelmes mindenkivel.

A képviselő arról is beszélt, hogy az asszony – aki sosem volt a betege – az elmúlt hónapokban többször „feljelentette” a kórházat az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatnál, több levelet írt Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak és Cserháti Péter helyettes államtitkárnak, róla pedig azt állította, nincsen diplomája, illetve szakvizsgája.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta: az esetről érkezett bejelentés a rendőrségre, részletekről ugyanakkor hétfőn tájékoztatják a sajtót.

Egy borsodi honlapnak az asszony azt mondta: szeretett volna beszélni a politikussal a kazincbarcikai kórház további sorsáról. A honlap arról is beszámolt, hogy a nő feljelentette a rendőrségen a képviselőt. Állítólagos sérüléseiről látlelet készült, ennek fotóját is közli az eszakhirnok.com.