Független jelöltek taroltak Tiszabőn

2013.03.25. 07:02

A hat képviselői helyből ötöt független jelöltek szereztek meg a vasárnap tartott tiszabői időközi helyhatósági választáson – közölte a szavazatok kora reggelig tartó számlálása után Puzsik László, a helyi választási bizottság elnöke.

A választók harminc jelöltre voksolhattak, és az 1170 szavazásra jogosult több mint 88 százaléka járult az urnákhoz. A nyertesek közül hárman a korábbi testületnek is tagjai voltak, és egyikük élvezett párttámogatást, ő a Fidesz jelöltjeként lett képviselő. A nem hivatalos eredmény ismeretében eddig választási kifogás nem érkezett a bizottsághoz.

A polgármester-választáson három aspiráns közül a Fidesz jelöltje, Szabó Béla győzött, aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró a településen. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn azért kellett időközi helyhatósági választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly decemberben feloszlatta önmagát.

2012-ben Tiszabő volt az ország legszegényebb települése, ahol a GFK kutatása szerint a vásárlóerő az országos átlag mindössze 38 százalékát érte el.