Véget ért az első egyetemfoglalás

2013.03.26. 16:21

Az ELTE BTK egyik termét február 11-e óta foglaló diákok kedd délután közleményben jelentették be, hogy sikerült megállapodniuk az egyetem vezetőségével, és ezért az egyetemfoglalás véget ért.

Mint írják, Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánjával abban egyeztek meg, hogy az eddig elfoglalt teremben a jövőben hetente két alkalommal rendezhetnek hallgatói fórumokat. A megállapodásban az is szerepel, hogy bár a rendezvények mindenki számára nyilvánosak lesznek, azokon nem vehetnek részt pártok és választási mozgalmak.

Február 11-én a Hallgatói Hálózat által szervezett vonulásos tüntetés ért véget váratlanul az ELTE BTK épülete előtt, akkor özönlött be több száz diák az épületbe. Többségük később elhagyta az épületet, de több tucatnyian a foglalás mellett döntöttek. Információink szerint a mostani megállapodás főbb pontjairól már február végére sikerült megegyezniük az egyetem vezetésével, a további egy hónapnyi csúszást az okozta, hogy a változásokat keresztül kellett vinni az egyetem bürokratikus rendszerén is.