Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

10 tonna húst foglaltak le Hevesben

2013.03.27. 17:59

Szabálytalanságok miatt azonnal felfüggesztette egy Heves megyei húsüzem termelését, illetve 10 tonna terméket lefoglalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyeket vizsgáló csapata. A március 26-án, előzetes adatgyűjtést követően lefolytatott ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy az alig három hónapja újranyitott húskészítmény-előállító és zsírkészítő üzemben "tobzódtak a szabálytalanságok".

A többi között 33 kilogrammnyi, több mint egy éve lejárt szavatosságú fűszert és adalékanyagot, illetve a kereskedelemből úgynevezett visszáruként beszállított zsírt találtak.

Az üzemi helyiségekben rágcsálók jelenlétére utaló nyomokat fedeztek fel, valamint az eljegesedett, takarítatlan hűtőkamrában engedély nélkül lefagyasztott alapanyagokat találtak az ellenőrzést végző hatósági állatorvosok.

A félkész és készárut szabálytalanul, egy légtérben tárolták, és méteres jégcsapok lógtak az aggregátról a tárolt alapanyagokra.

A határozat szerint a működés kizárólag a hiányosságok teljes körű megszüntetése, a lejárt vagy szennyeződött termékek megsemmisítése, a nagytakarítás elvégzése, valamint kedvező eredményű helyszíni szemle után folytatható. A bírság megállapítása még folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága.