Lemondott a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjának a védője

2013.03.27. 08:43

A csepeli önkormányzat lapja, a Csepel.hu értesülései szerint lemondott az első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt K. Tamás, a csepeli kettős gyilkosság első számú gyanúsítottjának ügyvédje. Stiller Magdolna, aki 2003 óta látta el K. Tamás jogi képviseletét, a lapnak nyilatkozva betegségével indokolta döntését.

K. Tamás védelmére a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla hamarosan új védőt rendel ki.

Stiller már a gyilkossági ügy előtt K. Tamás ügyvédje volt. K.-t 2003-ban egy érdi ingatlanügyletben csalással és okirathamisítással vádolták meg a Budaörsi Bíróságon, Stiller akkor megbízott ügyvédként járt el. Abban az ügyben még mindig nem született ítélet, az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezték.

K. Tamás a vád szerint 2009 januárjában agyonlőtte a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola intézményvezetőjét és gazdasági vezetőjét. A vád szerint a bűncselekményre Deme Gábor, a csepeli MSZP politikusa, az iskola volt igazgatója bujtotta fel. K. védekezése arra alapult, hogy a gyilkosságot nem ő, hanem "egy csuklyás ismeretlen" követte el. Deme pedig azt állította, hogy ő maga is célpontja volt a támadásnak.

Az első fokú bíróság 2012 júniusában mindkettejüket bűnösnek találta és életfogytiglani börtönre ítélte. K. Tamás leghamarabb 40, Deme 32 év múlva szabadulhat a nem jogerős ítélet szerint.