Két szociális bérlakást adtak át Kőbányán

2013.03.28. 17:20

Két szociális bérlakást adták át csütörtökön Kőbányán, az ingatlanokba jelenleg erdőben élő hajléktalan emberek költöznek majd be - tájékoztatott A Város Mindenkié (AVM) csoport.

A két, korábban üresen álló önkormányzati tulajdonú lakást a kerületi önkormányzat, a Szociális Építőtábor Egyesület, az AVM csoport és több más szervezet és magánember együttműködésében körülbelül tíz nap alatt újították fel az érintettek önkéntesek segítségével .

A beköltöző emberek jelenleg a Terebesi erdőben kunyhókban laknak.
Mint írták, a kunyhókat az önkormányzat "el akarta dózerólni", de A Város Mindenkié csoport és a kerületben dolgozó szociális szakemberek segítségével sikerült megakadályozni a bontást. 
"Végül a kerületi önkormányzat nyitottságának és sok civil szervezet anyagi és szakmai támogatásának köszönhetően az erdőből négy hajléktalan ember tartós lakhatásba kerülhet" - áll a közleményben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla