Eltakarták a 0,76 m² nagyságú lyukat

2013.03.29. 16:19
A főigazgató szerint a betört ablak nem zavarta a sportfoglalkozásokat a szegedi József Attila Általános Iskola tornacsarnokában.

Az iskolához semmilyen panasz nem érkezett a betört ablaküveggel kapcsolatban, a tornacsarnokot mindvégig rendeltetésszerűen lehetett használni, írta szerkesztőségünknek pénteken Feketű Béla, a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola főigazgatója.

Csütörtökön a delmagyar.hu-ra hivatkozva megírtuk, hogy a szegedi iskola csarnokában több mint két hónapig törött ablaknál tornáztak a diákok, mert valaki egy focilabdával kirúgta az üveget.

A főigazgató szerint ez február közepén történt. „A gondnok azonnal intézkedett a balesetveszély elhárításáról, a keletkezett lyuk eltakarásáról, de nem jelezte a káreseményt a tagintézmény igazgatójának. Ezt az egyik bérlő tette meg február végén, de ő sem azzal a szándékkal, hogy nem tudják a termet használni, hanem azzal, hogy tud-e róla az iskolavezetés. Amint erről tudomást szereztünk – a beszerzések eljárásrendjének megfelelően – árajánlatot kértünk az üvegezésre, amely március 5-én érkezett meg az iskolába” – írta Feketű Béla, aki szerint az sem igaz, hogy a szél besüvített volna az ablakon, a tornacsarnokban nem volt hideg.

„A 0,76 m² nagyságú lyukat eltakartuk, a káresemény nem akadályozta a sportfoglalkozások megtartását” – tette hozzá a főigazgató.