Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Átírják az Alaptörvény díszköteteit is

2013.03.29. 11:18

Nem maradnak régi, lejárt Alaptörvénnyel azok sem, akik még tavaly, a gránitszilárdságú jogszabály elfogadásánál szerezték be a bőrkötéses díszkiadást. Most, hogy az alkotmányt negyedik alkalommal módosítják, Kerényi Imre javított díszkiadást tervez.

Ahogy az ismeretes, Kerényi Imre első jelentős kormánypropaganda-művelete az Alaptörvény bőrkötéses díszkiadása volt, amely az állami megrendelésre készített festményeiről híresült el.

A miniszterelnöki megbízott lapunknak elmondta, hogy elsőként egy "bulletint" ad ki, amely beilleszthető a már megvásárolt díszkötetbe, és jár a frissen kinyomtatott Alaptörvényekhez is. Ha pedig végül lezárul az alkotmány minden módosítása, akkor megjelentetik a már tényleg végleges szöveget, ismét bőrkötésben.

Az Alaptörvénynek készült egyébként egy limitált kiadású, hatkötetes változata is, amelyet Kerényi "könyvészeti különlegességként" emlegetett. A 3 kilós, A3-as formátumú, a Corvinákat utánzó díszkötetet azonban a változtatások ellenére sem fogják újranyomni, mivel "azok értékét nem a szöveg jelenti." Kerényi elmondta, hogy esetleg azokba is beilleszti majd a változásokat tartalmazó bulletint.

Kerényi úgy számolja, hogy az alaptörvény  végleges díszkiadásával még két évet várni kell, amiből arra következtettünk, az alkotmányt egészen a választásokig formálgatja majd a kormány.  • Vennék
  • Hírek