Nagypénteki hófúvások Pest megyében

2013.03.29. 07:07 Módosítva: 2013.03.29. 07:08

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek kora reggeli összesítése alapján több megyében újra havazik, Pest megyében pedig hófúvások nehezítik a közlekedést, ahol a hegyvidéki szakaszokon csak nehezebben lehet közlekedni - közölte az MTI-vel a társaság.

Az Útinform 6 órás összesítése alapján újra havazik Pest, Nógrád és Heves megye területén, Komárom-Esztergom és Fejér megyében pedig havas eső esik. A havazásban érintett megyékben egyelőre téliesebbek az útviszonyok. A Dunakanyarban, a Pilisben és a Zsámbéki-medencében a szél újra hordja a havat, a társaság munkagépei hajnal óta folyamatosan dolgoznak ezeken a hegyvidéki szakaszokon is, ennek ellenére Pilisszentkereszt és Dobogókő körzetében a szórás ellenére havas, hóátfúvásos a burkolat, oda most még nem tanácsos elindulni - figyelmeztetettek a közleményben. A 2-es főúton Szendehelynél már több kamion is félreállt, mivel az emelkedőkön csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnak túljutni.

A Dunántúl nagy részén, a Duna-Tisza közén, a Jászságban és az Északi-középhegységben eső áztatja az utakat, de miután a hőmérséklet fagypont körüli, nem fagyott le.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összes üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. Pénteken több mint 400 munkagép dolgozik rotációban az utak hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkáin. A havazásban érintett megyékben teljes kapacitással dolgozik a társaság.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havas területeken fokozott óvatossággal vezessenek, csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Pest megyében, főleg a hófúvásban érintett szakaszokon, továbbá a hegyvidéki utakon lehetőség szerint egyelőre még ne induljanak el.

Friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon.