no

Nemzetközi kerékpárutat vizsgál az NFÜ

2013.03.29. 18:21

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szabálytalansági eljárást indított a tiszaszigeti kerékpárút-építés ügyében, írja a Délmagyarország. A vizsgálat lezárásáig nem adnak további információt, és ez azt is jelenti, hogy az építtetők addig nem jutnak a pénzükhöz.

A tervek szerint július végéig elkészül a Szegedet a vajdasági Törökkanizsával (Novi Kneževac) összekötő, harminc kilométeres kerékpárút, ami Újszentivánon és Tiszaszigeten át vezetne a határig. A másfél millió eurós (körülbelül 450 millió forintos) beruházás 95 százalékát az Európai Unió és a magyar állam állja egy sikeres pályázatnak köszönhetően, amit még 2009-ben nyújtottak be a települések. A ötlet Újszentiváné volt.

Ferenczi Ferenc, Tiszasziget frissen megválasztott fideszes polgármestere politikai indíttatású támadásról beszélt a lapnak. „Szabályosan jártunk el a közbeszerzésben, amikor a legjobb ajánlattevőt, a Tisza-Maros Víziközmű Üzemeltető Kft.-t bíztuk meg a munkával, amelyben 7 százalékban vagyunk tulajdonosok” – mondta. Hozzátette, a cégben Tiszasziget mellett például Újszentiván, Zsombó és Deszk is tulajdonos.