Az árvíz ellen védekeznek Baranyában

2013.03.30. 10:49

Baranyában több településen kénytelenek védekezni az árvíz ellen a hirtelen elolvadt hó és az esőzések miatt, tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Gödrei-vízfolyásnál Sásdon homokzsákokkal és szivattyúkkal igyekeznek megelőzni a vízkárokat, ugyanezért Baranyajenőre is szállítanak homokzsákokat. Hozzátette, a Völgység-patak vízszintje folyamatosan emelkedik, ezért Szászváron, Kárászon és Magyaregregyen és a Bükkösdi-vízfolyásnál is hozzáláttak a megelőzést célzó feladatok ellátásához.

Az Orfűi-patak kilépett a medréből, a víz azonban egyelőre mezőgazdasági területekre folyik, lakóházakat nem veszélyeztet. A pincéket elöntő víz miatt eddig Pécsről, Szigetvárról és Magyarszékről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem főügyeletére. Egerágon egy beszakadt pincébe csúszott egy teherjármű.

Baranyában az elmúlt 24 órában 30 milliméter csapadék hullott, ezzel egyidejűleg elolvadt a hó nagy része a Mecsekben. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő 24 órában további 20 milliméter eső eshet.