Gerendás Péter emigrál

2013.03.31. 14:23

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, bár azt még nem tudja, pontosan hova. Döntésének számos oka van, az egyik a szerinte Magyarországon tapasztalható fasizálódás: „bizonyos zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást”.

A zeneszerző szerint probléma az is, hogy a második vonalba született: „Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött". Nem tudott befutni, mivel a rádiók keveset játszották a dalait, ezért azok nem lettek slágerek, ráadásul a valóságshow-k sztárjai könnyebben befutottak.

Bejegyzése szerint Gerendást folyamatosan szorongatja az adóhivatal, de már nem bírja fizetni a gázszámlát és autója frankhitelét sem, így pedig nem tudja nevelni hat kiskorú gyerekét. Teljes bejelentése itt olvasható.