Babakocsit ígért a netes csaló

2013.04.02. 12:43
Országszerte több tucat embert csaptak be internetes csalók, összesen másfél millió forinttal károsították meg az áldozataikat.

Az egyik, napokban felderített esetnek idáig húsz sértettje van, mindannyian babakocsikat akartak vásárolni a neten. Az üzlet nem jött létre, a bolti árnál jóval olcsóbban árult eszközök az átutalt pénz ellenére nem érkeztek meg a megrendelőkhöz.

Az eladó előre utalást kért, amikor pedig a vásárló személyes találkozón akarta átvenni az árut, megszakította a kapcsolatot. A balatonalmádi nyomozók eljutottak az ügy gyanúsítottjához: az asszony elismerte a bűncselekményt, vallomása alapján pedig több olyan esetre derült fény, amelyeket a rendőrkapitányságon folyó eljáráshoz lehetett csatolni.

Szentgotthárdtól Nyírbátorig számos helyen tettek feljelentést becsapott nők.

Telefon és táblagép volt a csali

A másik csalást egy nő és egy férfi követte el: márkás telefonokat, táblagépeket hirdettek meg, és a hitelesség kedvéért a személyes átvételt ajánlottak fel, azonban arra ügyeltek, hogy annak helye messze essen a vásárló lakhelyétől, így a vevő végül maga javasolta, hogy inkább átutalja a készülék árát; fizetés után azonban a készülék már nem érkezett meg a megrendelőhöz.

A balatonalmádi nyomozóknak a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, lefoglalt számítógépükön a rendőrök további bűncselekményekre utaló adatokat találtak.

Az elkövetőek ellen üzletszerűen elkövetett csalásért eljárás folyik.