Szilvia
5 °C
16 °C

Babakocsit ígért a netes csaló

2013.04.02. 12:43
Országszerte több tucat embert csaptak be internetes csalók, összesen másfél millió forinttal károsították meg az áldozataikat.

Az egyik, napokban felderített esetnek idáig húsz sértettje van, mindannyian babakocsikat akartak vásárolni a neten. Az üzlet nem jött létre, a bolti árnál jóval olcsóbban árult eszközök az átutalt pénz ellenére nem érkeztek meg a megrendelőkhöz.

Az eladó előre utalást kért, amikor pedig a vásárló személyes találkozón akarta átvenni az árut, megszakította a kapcsolatot. A balatonalmádi nyomozók eljutottak az ügy gyanúsítottjához: az asszony elismerte a bűncselekményt, vallomása alapján pedig több olyan esetre derült fény, amelyeket a rendőrkapitányságon folyó eljáráshoz lehetett csatolni.

Szentgotthárdtól Nyírbátorig számos helyen tettek feljelentést becsapott nők.

Telefon és táblagép volt a csali

A másik csalást egy nő és egy férfi követte el: márkás telefonokat, táblagépeket hirdettek meg, és a hitelesség kedvéért a személyes átvételt ajánlottak fel, azonban arra ügyeltek, hogy annak helye messze essen a vásárló lakhelyétől, így a vevő végül maga javasolta, hogy inkább átutalja a készülék árát; fizetés után azonban a készülék már nem érkezett meg a megrendelőhöz.

A balatonalmádi nyomozóknak a gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, lefoglalt számítógépükön a rendőrök további bűncselekményekre utaló adatokat találtak.

Az elkövetőek ellen üzletszerűen elkövetett csalásért eljárás folyik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?