Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Beszakadt a föld Miskolcon

2013.04.02. 18:16 Módosítva: 2013-04-02 21:26:43

Beszakadt a föld Miskolc diósgyőri városrészében, az Irma utcában kedd este - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Hudák Andrea elmondta: az Irma utcában egy körülbelül 5-6 méter mély kráter keletkezett az úttest és a járda között. Feltételezhető, hogy egy korábbi vízfolyás alámoshatta az útszakaszt, ezért szakadt be a föld - tette hozzá a szóvivő.

Korában arról kaptunk hírt, hogy megcsúszott a meredek partoldal Kaposváron, és a lezúduló föld félig betemetett egy melléképületet, Kaposkeresztúron pedig egy családi ház udvarán szakadt be a föld, amik nyomán négy méter mély kráter keletkezett - tájékoztatta a napok óta tartó eső következményeiről a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden az MTI-t.

A közlemény szerint Kaposváron a Nyugativánfa utcában omlott le a partoldal, a megrongált épület lakóját szükséglakásban helyezték el.

Kaposkeresztúron a Szabadság téren szakadt be a föld egy családi ház udvarán, a háztól egy méternyire, 3-4 méteres körben. A kaposvári tűzoltóság intézkedett a körülbelül négy méter mély kráter feltöltéséről.

A Rinya magas vízállása miatt a térségben megelőző védelmi intézkedésekre volt szükség: az érintett polgármesterek irányításával Babócsán egy utcában négy épület védelme érdekében homokzsákokat helyeztek ki 50-70 méter hosszan. Péterhidán a víz még nem veszélyeztet épületeket, de a megelőzésére mintegy 100-150 méter hosszan fél méter magas homokzsákfallal megmagasították a töltést.

A megyei katasztrófavédelem azt is közölte, hogy a Fonyódon megcsúszott magaspart nemcsak az alatta húzódó 7-es főutat, hanem két épületet is veszélyeztet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!