Jenő
-2 °C
6 °C

Vigyázat! Itt az áprilisi hófúvás

2013.04.03. 06:21

Első fokozatú, vagyis citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt Vas és Zala megyére, valamint Győr-Moson-Sopron megye nyugati és Veszprém megye magasabban fekvő területeire. A szervezet szerda hajnalban arra kért mindenkit, hogy mielőtt arrafelé indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról és kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit.

Zala megyében hajnal óta 5-10 centiméter hó hullott, a főutak és a mellékutak is latyakosak. A havazás miatt kamionok akadtak el, az áradások miatt pedig három útszakaszt lezártak, nem lehet közlekedni Lentiben és Kerkaszentkirályon egy-egy bekötőúton, valamint a Kerkateskánd és Szécsisziget közötti úton. Tormafölde belterületén pedig több mint egy kilométer hosszan lezártak egy útszakaszt rézsűcsúszás miatt.

Hótoló ütközött össze egy teherautóval a 84-es főúton, két kilométerre a magyar-osztrák határtól Sopronnál. A rendőrség szerint a baleset miatt a forgalmi zavar várható ezen a szakaszon.

Itt nézheti meg, hol adtak ki riasztást a hófúvás miatt. Csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljanak el, valamint lassabb haladásra és fennakadásokra is számítsanak.

Reggel 6 órakor a Dunántúl nyugati sávjában, valamint a Bakonyban havazott, Budapesten és az ország északnyugati részén az eső szakadt.

Szerdán nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani elsősorban, majd napközben dél-délnyugat felől délnyugaton és az Alföld középső területein megszűnik a csapadék, írja az időkép.hu. A Dunántúlon többfelé erős, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -1 és +7°C, délután 1-11°C várható.

A Balaton vize négy fokos.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?