Vigyázat! Itt az áprilisi hófúvás

2013.04.03. 06:21

Első fokozatú, vagyis citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás miatt Vas és Zala megyére, valamint Győr-Moson-Sopron megye nyugati és Veszprém megye magasabban fekvő területeire. A szervezet szerda hajnalban arra kért mindenkit, hogy mielőtt arrafelé indulnak, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról és kövessék figyelemmel a hatóságok tájékoztatóit.

Zala megyében hajnal óta 5-10 centiméter hó hullott, a főutak és a mellékutak is latyakosak. A havazás miatt kamionok akadtak el, az áradások miatt pedig három útszakaszt lezártak, nem lehet közlekedni Lentiben és Kerkaszentkirályon egy-egy bekötőúton, valamint a Kerkateskánd és Szécsisziget közötti úton. Tormafölde belterületén pedig több mint egy kilométer hosszan lezártak egy útszakaszt rézsűcsúszás miatt.

Hótoló ütközött össze egy teherautóval a 84-es főúton, két kilométerre a magyar-osztrák határtól Sopronnál. A rendőrség szerint a baleset miatt a forgalmi zavar várható ezen a szakaszon.

Itt nézheti meg, hol adtak ki riasztást a hófúvás miatt. Csak a téli időjárásnak megfelelően felkészített járművel induljanak el, valamint lassabb haladásra és fennakadásokra is számítsanak.

Reggel 6 órakor a Dunántúl nyugati sávjában, valamint a Bakonyban havazott, Budapesten és az ország északnyugati részén az eső szakadt.

Szerdán nagyrészt esőre, keleten záporokra, a Nyugat-Dunántúlon havas esőre, havazásra kell számítani elsősorban, majd napközben dél-délnyugat felől délnyugaton és az Alföld középső területein megszűnik a csapadék, írja az időkép.hu. A Dunántúlon többfelé erős, nyugaton viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -1 és +7°C, délután 1-11°C várható.

A Balaton vize négy fokos.