Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bajnaiék lemaradtak a szocialisták mögött

MTI/Index
2013.04.03. 19:31
A Medián legfrissebb felmérése szerint a Fidesz csekély mértékű, a mérési hibahatár alatti, az MSZP viszont statisztikailag is jelentősebb növekedést ért el márciusban, az Együtt 2014 - PM szövetség biztos szavazóinak száma viszont csaknem megfeleződött.

A teljes lakosságot tekintve a Medián legutóbbi felmérése szerint csekély változás történt a kormánypárt támogatottságában. A Fidesz az előző havi 26 százalékról mindössze egy százalékpontnyit javított, az MSZP viszont 3 százalékot javított, ami már valóban jelentős növekedésnek számít: a szocialisták támogatása 12-ről 15 százalékra nőtt.

A biztos pártválasztók - tehát a válaszadók kevesebb mint felének - körében a Fidesz támogatottsága 41 százalékról 45 százalékra emelkedett, a szocialistáké pedig 17 százalékról 24 százalékra. A Jobbik tábora 19 százalékról 17-re csökkent, míg az Együtt 2014 - PM szövetség biztos szavazóinak aránya 15 százalékról 8 százalékra esett.

A Medián márciusi adatai alapján sem a Demokratikus Koalíció, sem az LMP nem jutna be a parlamentbe, a két formáció ugyanis egyaránt két-két százalékon áll.

A két nagyobb párt szavazótáborának növekedését a választási hajlandóság növekedése is kísérte: Medián szerint kétéves csúcsára, a választani tudó népesség 47 százalékra emelkedett a biztos szavazók aránya. De a teljes népességnek még mindig több, mint egyharmada, egész pontosan 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a kínálatból egyetlen pártra sem szavazna.