Judit
2 °C
7 °C

Fegyházbüntetést kért az ügyészség Szita Bence gyilkosaira

2013.04.03. 17:29 Módosítva: 2013-04-03 17:49:06
Elkészült a vádirat a kaposvári gyerekgyilkosság ügyében. Ebből kiderül: P. Erika úgy tekintett Szita Bencére, mint a Sátánra, aki minden bajának okozója. Őt okolta a saját gyermeke betegségéért is.

A Somogy megyei főügyészség fegyházbüntetést indítványozott a 11 éves Szita Bence megölésével vádolt három emberre.

Horváth Szilárd megyei főügyész azt mondta: ritka a magyar kriminológiában, hogy az emberölésben négy minősített körülmény is fennáll: előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és 14. életévét be nem töltött személy ellen követték el.

A 11 éves felsőmocsoládi kisfiú eltűnését 2012. október 30-án jelentették be, holttestére pedig november 3-án találtak rá a felbujtó vallomása alapján, aki történetesen a gyerek nevelőapjának volt korábban az élettársa. A gyermeket brutálisan bántalmazták, majd a még élő kisfiút gödörbe tették, és betemették.

Az ügyészség a nő mellett két férfit vádol a gyilkossággal, akik beismerték tettüket, de az elsőrendű vádlott tagad.

Az ügy kapcsán 1436 oldalnyi nyomozati anyag készült, a nyomozó hatóságok tizenkét szakértői véleményre támaszkodhattak, harminc tanút hallgattak ki, a bűnügyi költség elérte a tízmillió forintot, írja a sonline.hu.

Október 27-én P. Erika egy ékszerboltban eladta aranyóráját és néhány ékszerét, a kapott pénzt átadta B. Józsefnek, míg K. József beszerzett egy ásót. Két nappal később a két férfi öt liter akkumulátorsavat vett egy festékboltban, hogy majd ezzel teszik felismerhetetlenné a gyereket, eközben P. Erika Kaposvárra csalta Bencét, előbb az egyik bevásárlóközpontba, majd a Desedára, végül a toponári Muskátli presszóba ment vele.

Ott várta őket a két másik vádlott, akik üdítőt és csipszet is vettek a fiúnak, akinek azt mondták, elviszik egy buliba, miközben Sántos felé autóztak, borral itatták a gyereket. A gyilkosság sántosi helyszínét a korábban a faluban élő B. József ajánlotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?