Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fideszes rúgott ki fideszest Fejérben

2013.04.03. 11:25

Úgy vett fel embereket a kormányhivatalba, hogy arról előzetesen nem egyeztetett – mondta az Indexnek Dorkota Lajos, a Fejér megyei kormánymegbízott arról, hogy miért kérte helyettesének a felmentését.

A Fejér Megyei Kormányhivatal kedden este közölte: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter felmentette posztjáról a megyei kormányhivatal főigazgatóját, Balogh Ibolyát. A főigazgató felmentését Dorkota kezdeményezte. A közlemény mindössze annyit írt: megrendült a bizalom a főigazgató és a kormánymegbízott között, ez pedig nehezítette a kormányhivatal működését.

Dorkota az Indexnek azt mondta, hogy a helyettese úgy vett dolgozókat a kormányhivatalba, hogy arról előzetesen nem tájékoztatta őt. Ez pedig feszültséghez vezetett közöttük. A fideszes politikus hozzátette: további részleteket arra hivatkozva nem akar mondani az ügyről, hogy ezek a bíróság elé kerülhetnek, ha Balog eljárást kezdeményez a felmentése miatt.

A kormány még 2010-ben kezdte meg a közigazgatás átalakítását, ennek részeként 2011 januárjától létrehozták a megyei kormányhivatalokat, amelyek az állami kontrollt jelentik az önkormányzatok felett. A kormányhivatalok politikai vezetéséért a kormánymegbízottak felelnek. A szakmai irányítás a főigazgatóhoz tartozik, aki egyben a kormánymegbízott helyettese is.

A Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető Dorkota fideszes parlamenti képviselő is egyben. A politikus 1993-ban lépett be a Fideszbe, 1998 óta parlamenti képviselő. Balogh Ibolya 2006 és 2010 között ugyancsak fideszes politikusként a Fejér Megyei Közgyűlés vezetője volt.