Árpád
-2 °C
3 °C

Rekord mennyiségű eső és hó esett

2013.04.03. 13:34

Több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az első negyedévben, mint az idén, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Mint írják, a keddi vízügyi jelentések szerint országosan 155 ezer hektár a belvízzel elöntött terület, ebből 71 ezer hektár vetés-szántó. 12 vízügyi igazgatóság 90 belvízvédelmi szakaszából 70 szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültség. A vízzel elöntött területek nagysága többek között az elmúlt három hónap során lehullott nagy mennyiségű hó és eső következménye.

Az OMSZ mérései szerint Magyarországon az év első három hónapjában 180-340 milliméter hó, eső hullott. Ez még a legkevésbé csapadékos délkeleti országrészen is több mint 90 milliméterrel, a legcsapadékosabb helyeken pedig több mint 200 milliméterrel haladja meg a sok évi átlagot. Ezek az adatok rekordnak számítanak, ugyanis 1901 óta országosan ilyen nagy mennyiségű csapadékot még nem regisztráltak az év első három hónapjában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?