Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Húsvétkor józanabbak voltak a sofőrök,
mint az év más időszakában

2013.04.03. 19:24 Módosítva: 2013-04-03 19:26:13

Az átlagosnál kevesebb ittas vezető közlekedett az utakon idén húsvétkor. A Józan Húsvét elnevezésű akció során 15 ezer embert ellenőriztek a rendőrök, 324-szer mutattak ki alkoholt. Ez az érték 2,12 százalékot jelent, ami alacsonyabb, mint amit a bejelentés nélkül végzett ellenőrzéseknél tapasztaltak (4 százalék).

Ötvennégy jogosítványt vettek el a helyszínen, ebből ötvenkettőt ittasság miatt vontak be. Helyszíni bírságot 2454 esetben szabtak ki, 450 szabálysértési eljárást indítottak, 82 büntető-feljelentést tettek, és 2737 közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

Az ünnepek alatt egyetlen halálos baleset sem történt, míg tavaly ilyenkor négyen vesztették életüket.

Fejér megyében például a rendőrök 628-szor szondáztattak, 11 sofőrről derült ki, hogy ivott, mielőtt autóba ült. A biciklisek sem úszták meg az ellenőrzést, az ő esetükben hatszor kellett intézkedniük a rendőröknek.

Győr-Moson-Sopron megyében 2198 járművezetőt szondáztattak meg, itt is 11 autósnál és 6 kerékpárosnál mutatott a műszer a megengedettnél magasabb véralkoholszintet. Ketten engedély nélkül vezettek, ketten rosszul kanyarodtak vagy fordultak.

Egy felmérés szerint az év végi ünnepeket követően a húsvéti időszakban volt a legnagyobb a borfogyasztás. Ilyenkor három liter bort és két-három üveg pezsgőt iszik meg egy átlag magyar, írja a turizmus.com

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?