Vádat emeltek dubajozás-ügyben

2013.04.03. 15:12

Belföldre és számos külföldi országba, zömmel ottani méltóságoknak közvetített magyar lányokat egy bűnözői csoport. Az üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a magyar állampolgárokból álló csoporttal szemben indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte, és az iratokat három gyanúsított ügyében kedden a Budapesti X. és XVII. kerületi Ügyészségnek vádemelési javaslattal továbbította.

A csoport 2009 óta közvetített lányokat afrikai, ázsiai, távol-keleti egzotikus országokba, különösen, az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, Seychelle szigetekre, valamint több európai országba, hogy ott a megrendelők részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak. A csoport egyik tagja emellett belföldön is közvetítette a lányokat, ugyancsak szexuális szolgáltatás nyújtására.

A Magyarországon élő K. Zoltán és P. Szilvia szervezői munkáját az Egyesült Arab Emírségekben élő Sz. Vivien koordinálta. Az ügyfelek "szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságai köréből" kerültek ki, akik többnyire előzetesen e-mailben az Sz. Viviennek kijuttatott portfóliós anyagból választhatták ki és rendelhették meg a nekik tetsző prostituáltakat. Sz. Vivien ügyvédjének 2011-es nyilatkozatát itt olvashatja>>>

A szervezők egyrészt "a rövid idő alatti igen nagy kereseti lehetőséggel, másrészt ismert férfimagazinok címlapfotózási ígéretével" érték el, hogy a zömmel 18-25 év közötti lányok - köztük modellek és szépségversenyek résztvevői - vállalják a prostitúciót. A beszervezett lányok a kiutazások során napi 500 dollárt vagy 500 euró körüli összeget kaptak, amelyből a szervezők 20 százalék jutalékot kértek, de ha valaki szexuális szolgáltatást is nyújtott, akkor a napi díjazáson felül további ezer dolláros jövedelemhez jutott éjszakánként.