Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biciklizéssel népszerűsítik a visegrádi együttműködést

2013.04.05. 14:04

V4 elnevezéssel május közepén első ízben rendeznek olyan nemzetközi kerékpárversenyt, amellyel a húszéves múltra visszatekintő visegrádi együttműködést népszerűsítik – jelentette be sajtótájékoztatón Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium uniós kétoldalú kapcsolatokért, sajtóért és kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára, valamint Roman Kowalski, Lengyelország budapesti nagykövete.

A Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter ötletére megvalósuló sportesemény résztvevői május 17-én 16 órakor indulnak Budapestről a Westend bevásárlóközpont elől, majd Szlovákián és Csehországon keresztül másnap délután érkeznek meg Krakkóba.

A lengyel városban május 18-án kezdődik majd a visegrádi négyek és a keleti partnerség külügyminisztereinek tanácskozása. Az egyéniben, illetve ötfős csaptokban induló versenyzőknek egyben kell teljesíteniük az 533 kilométeres távot. A szervezők 300 résztvevőre számítanak, az esemény összdíjazása 100 ezer euró lesz.