Jenő
-2 °C
6 °C

Gyerekeket vetkőztetett egy hittantanár

2013.04.05. 18:55

A Kalocsa-kecskeméti egyházmegye felfüggesztett a szolgálat alól egy mélykúti katolikus diakónus-hittantanárt, és vizsgálatot indított a tevékenységét illetően – írja az atv.hu.

Az eljárás szülői bejelentés nyomán indult, amely arról szólt, hogy a férfi az egyik hittanórán bugyira és gatyára vetkőztetett két kisdiákot, akiknek aztán meg kellett puszilniuk egymást. A tanár mindezzel a paráznaságot szerette volna illusztrálni a gyerekek számára.

Az atv.hu az eset néhány hete történt a mélykúti Szvetnik Joachim Általános Iskolában. Az érintett osztályba járó egyik diák szülője az atv.hu-nak elmondta: az ő gyermeke is elmesélte otthon, mi történt az osztálytársaival.Az iskola azt közölte, hogy az ügyet átadták a Kalocsa-kecskeméti katolikus egyházmegyének, így a vizsgálatot ők folytatják le. Hasonlóan nyilatkozott az illetékes tankerületi igazgató is. „Nem mi indítottuk a vizsgálatot, ez az egyház ügye. Erről többet nem is szeretnék mondani” – felelte.

Az érintett diakónus-hittantanárt a vizsgálat lezárásáig szintén nem kívánt nyilatkozni. A főegyházmegyei hatóság megerősítette: „P. Lajos fel lett függesztve a diakónusi szolgálat alól, az ügyben jelenleg is zajlik a vizsgálat”.

Mivel a vizsgálat zajlik, a főegyházmegyei hatóság nem tudta megmondani, hogy pontosan mi történhetett az ominózus hittanórán

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?