no

Megtámadták a pécsi polgármester lányát

2013.04.05. 10:53

Brutális támadás érte Páva Zsolt pécsi polgármester lányát pénteken hajnalban – írja a bama.hu.

A 20 éves lányt szexuális zaklatás szándékával támadta meg egy férfi, miközben épp egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé. A lánynak sikerült megvédenie magát a szexuális támadástól, ugyanakkor az arc- és orrcsontja eltört, teste több pontján is zúzódást szenvedett, a ruháit pedig szétszaggatták. Jelenleg kórházban ápolják.

Az elkövető
Az elkövető
Fotó: Police.hu

Bár korábban felmerült, hogy több elkövető volt, a rendőrség időközben közzétette azokat a térfigyelő kamera által készített felvételeket, amin a lányt megtámadó férfi látható. A támadó 20-25 év körüli, 160-165 cm magas szakállas, vagy borostás arcú férfi, aki a felvétel idejekor farmert, narancssárga kapucnis pulóvert és bőrdzsekit viselt. A kiadott közlemény szerint április 5-én hajnal 4 óra körül, egy ismeretlen férfi szólította le a 20 éves sértettet Pécsett, a Kálvária úton lévő alagútnál, majd bántalmazta.

Páva Zsolt az esettel kapcsolatban sajtóközleményt adott ki, amelyben azt írta, bízik benne, hogy „a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető”.

A fideszes polgármester ugyanakkor önmérsékletre kérte a média képviselőit az esettel kapcsolatban, és kijelentette, hogy lánya kifejezett kérésére a család nem nyilatkozik többet az ügyben. „Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is” – írta Páva pénteki közleményében.

pol1
Fotó: Police.hu

Mindeközben a Pécsi Törvényszéken éppen a Bándy Kata-gyilkosság vádlottjának, P. Lászlónak a büntetőpere zajlik, az ügyben még a pénteki nap folyamán várható elsőfokú ítélet. Ha bebizonyosodik a bűnössége, a fiatal rendőrségi pszichológus megölésével gyanúsított férfit akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.