Szilvia
5 °C
16 °C

Ugyanazt akarja az LMP, az MSZP és a Jobbik

2013.04.05. 15:09

Az MSZP és a Jobbik is támogatja annak az LMP által kezdeményezett parlamenti bizottságnak a felállítását. A bizottság a 2007 és 2013 közötti időszak európai uniós fejlesztési pénzeinek felhasználását ellenőrizné annak érdekében, hogy kiderüljön: azokból jutott-e offshore hátterű cégeknek.

Ezt az LMP-s Vágó Gábor pénteki jelentette be. A független képviselő úgy fogalmazott, a Fidesz politikusai valószínűleg azért nem akarják kivizsgáltatni, hogy offshore cégek jutottak-e uniós forrásokhoz, mert "nekik is vaj van a fülük mögött". Arra kért minden "tiszta kezű" képviselőt, hogy támogassák a testület létrehozását.

Kérdésre válaszolva elmondta: ha az MSZP és a Jobbik is segít, akkor meglesz a bizottsághoz szükséges 78 képviselői aláírás, azt pedig természetesnek veszi, hogy a Demokratikus Koalíció valamint a Párbeszéd Magyarországért független képviselői is a kezdeményezés mellé állnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?