Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Villanyszámlán vitázik a MÁV és a Közút

2013.04.05. 08:38 Módosítva: 2013-04-05 08:42:53

Másfél éve nem üzemelték be azt a jelzőlámpát Debrecenben, amit a házgyári vasúti átjárónál szereltek fel egy halálos baleset miatt. A márciusi próbaüzem sikeres volt, már csak azon kellene megegyezni, ki fizesse a villanyszámlát, írja a dehir.hu.

2011-ben 70 millió forintból szerelt fel a MÁV jelzőlámpákat a kereszteződésben, melyek azóta is sárgán villognak. A próbaüzem után azt mondták, hogy csak a közlekedési hatóság engedélyére várnak.

A Debreceni Televízió úgy tudja, a beüzemelés késlekedésének nem csak ez az oka. Azt állítják ugyanis, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatban vita alakult ki a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Zrt. között, például azzal kapcsolatban, hogy ki fizesse a villanyszámlát, írja a dehir.hu.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője viszont arról tájékoztatott minket levelében, hogy ilyen vitájuk a MÁV-val soha nem volt. Mint írta: „A szabályok egyértelműek: a jelzőlámpa mindenkori üzemeltetője fizeti a villanyszámlát. Ez jelen pillanatban nem a Magyar Közút.” A szóvivő arról is tájékoztatott minket, hogy jövő hét hétfőn egy újabb bejárást tartanak a MÁV embereivel közösen. Sigulinszki Tibor a MÁV Zrt. szóvivője hétfőre ígért részletes tájékoztatást. Mint mondta, megvárná a hétfői bejárás eredményeit.

hazgyari
Fotó: delhir.hu

A jelzőlámpa mindenesetre másfél éve villog sárgán a veszélyes kereszteződésben, ami ráadásul egyesek szerint még zavaróbb és balesetveszélyesebb, mintha nem lenne ott.