Elektrosokkot vetett be a TEK

2013.04.06. 16:17

Csütörtökön reggel a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségét kérte egy intézkedéséhez a Komlói Rendőrkapitányság. A járőrök egy 53 éves férfit akartak elővezetni a mekényesi házából, mert az ellene folyó büntetőeljárás kapcsán többszöri idézésre sem ment be a kapitányságra kihallgatásra, ezzel akadályozva a nyomozást.

A férfi azonban arrogánsan és támadóan lépett fel, nem tett eleget a rendőrök felszólításának, nem volt hajlandó a járőrökkel menni. Az udvaron álló autójában – abból ki-be szállva – a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket az autójával, vagy akár magával is végez. Nyomatékosítva a mondottakat, benzinkannát tett maga mellé, és cigarettára gyújtott. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször is öngyilkossággal fenyegetőzött.

A TEK egysége a megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített OMSZ és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, az akcióban senki nem sérült meg. A férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították. A TEK akciójáról készült videofelvétel ezen a linken nézhető meg.

Az ügy kapcsán hivatalos személy elleni erőszak miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást.