Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elektrosokkot vetett be a TEK

2013.04.06. 16:17

Csütörtökön reggel a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak segítségét kérte egy intézkedéséhez a Komlói Rendőrkapitányság. A járőrök egy 53 éves férfit akartak elővezetni a mekényesi házából, mert az ellene folyó büntetőeljárás kapcsán többszöri idézésre sem ment be a kapitányságra kihallgatásra, ezzel akadályozva a nyomozást.

A férfi azonban arrogánsan és támadóan lépett fel, nem tett eleget a rendőrök felszólításának, nem volt hajlandó a járőrökkel menni. Az udvaron álló autójában – abból ki-be szállva – a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket az autójával, vagy akár magával is végez. Nyomatékosítva a mondottakat, benzinkannát tett maga mellé, és cigarettára gyújtott. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször is öngyilkossággal fenyegetőzött.

A TEK egysége a megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített OMSZ és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, az akcióban senki nem sérült meg. A férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították. A TEK akciójáról készült videofelvétel ezen a linken nézhető meg.

Az ügy kapcsán hivatalos személy elleni erőszak miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást.