Óbudán is megtámadtak egy fideszes aláírásgyűjtőt

2013.04.06. 15:38

Óbudán is megtámadták a Fidesz egyik aláírásgyűjtőjét – közölte a kormánypárt szóvivője szombat délután. Selmeczi Gabriella tájékoztatása szerint szombat kora délután érte támadás az önkéntest, aki a főváros III. kerületében egy társasháznál gyűjtötte az aláírásokat a rezsicsökkentés védelméért.

A fiatalemberre teljesen váratlanul támadt rá egy 40 év körüli férfi, és ököllel próbálta megütni az önkéntest, aki azonban kivédte a támadást, és feljelentést tett a rendőrségen – írta a szóvivő.

Selmeczi Gabriella szerint „mára egyértelmű, hogy a baloldal gyűlöletkampánya hová vezet”: számos erőszakos támadás történt az elmúlt hetekben a Fidesz önkéntesei és dolgozói ellen. Mint fogalmazott, „Bajnai Gordon színre lépése óta a baloldali politikai kultúra része lett” a betörés a Fidesz székházába, a törés-zúzás és mások fenyegetése.

Közleményét azzal zárta, hogy a kormánypárt elfogadhatatlannak tartja a törvénytelen és erőszakos akciókat, Magyarország ugyanis a nyugalomra szavazott 2010-ben. Pénteken Rákoskeresztúron bántalmazta a Fidesz aláírásgyűjtő aktivistáit egy középkorú férfi, akit néhány órán belül azonosított a rendőrség. Garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat ellene eljárást a XVII. kerületi kapitányság.

Mesterházy is elítélte az erőszakot

Szombat délután az MSZP közleményében elítéte a Fidesz fővárosi aláírásgyűjtő aktivistáit ért pénteki támadást, a szocialisták ugyanakkor örömmel értesültek arról, hogy a rendőrség már azonosította a bántalmazót – közölte Mesterházy Attila.

„Az MSZP továbbra is elítél minden olyan erőszakos cselekedetet, amely bármely magyar állampolgár testi épségét fenyegeti, veszélyezteti, vagy másokat erre buzdít” – írta közleményében a szocialisták pártelnök-frakcióvezetője.

A pénteki esettel kapcsolatban Dunai Mónika, a Fidesz 14. számú választókerületi elnöke is kifejtette álláspontját. Dunai úgy fogalmazott: „a Ron Werber-i, Bajnai-féle gyűlöletkampány nőverést, brutalitást és kiszolgáltatottságot hozott közénk”. Hangsúlyozta, a Fidesz minden körülmények között a demokrácia szabályai szerint, békésen gyűjti az aláírásokat, és megvédi segítőit.