Árpád
-2 °C
4 °C

A Fidesz elítéli az Adj gázt! felvonulást

2013.04.07. 20:53

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője közleményben tiltakozik a Magyar Motoros Menet "Adj gázt!" címmel áprili 21-ére, az Élet Menetével egy napra szervezett, a Dohány utcai zsinagógát is érintő felvonulása ellen: „Aki az Élet Menete napján ilyen címmel, ezekre a helyszínekre hirdet meg demonstrációt, nyilvánvalóan provokatív célzattal teszi azt. Politikusként és évek óta az Élet Menete résztvevőjeként rendkívül ízléstelennek tartom és mélységesen elítélem ezt a szándékot”.

Korábban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is közleményben szólította fel a hatóságokat, hogy akadályozzák meg az Élet Menetével egy napra szervezett motorosfelvonulást. A Mazsihisz szerint a rendezvény címe „félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára és egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére”.

A Szabad Emberek Magyarországért SZEMA ugyancsak közleményben tiltakozott az április 21-re tervezett motoros felvonulás ellen. A szervezet felkérte a magyar kormány miniszterelnökét és belügyminiszterét, hogy a Nemzeti Érzelmű Motorosok felvonulásának engedélyét a rendőrség azonnali hatállyal vonja vissza, és "a rendőrség vezetősége kövesse meg a méltóságukban megsértett, fájdalmukból cinikusan gúnyt űzött zsidó közösség tagjait".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?