Az Országos Roma Önkormányzat is keresi a pécsi polgármester lányának támadóját

2013.04.08. 13:46

Az Országos Roma Önkormányzat csatlakozik a pécsi roma nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát megtámadó férfi előkerítését célzó akcióhoz, jelentették be közleményükben. A pécsiek felajánlott százezer forintos nyomravezetői jutalmához pedig újabb százezer forintot kínálnak fel.

Az ORÖ hétfőn levélben kéri képviselőit, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a körözött 23 éves Nyerges Zoltán sehol ne érezze magát biztonságban az országban, és a közel 5000 képviselője személyes ügyként kezelje kézre kerítését.

A pécsi polgármester lányát pénteken  hajnalban támadták meg. A 20 éves lányt szexuális zaklatás szándékával támadta meg egy férfi, miközben épp egy egyetemi rendezvényről tartott hazafelé. A lánynak sikerült megvédenie magát, ugyanakkor az arc- és orrcsontja eltört, teste több pontján is zúzódást szenvedett, a ruháit pedig szétszaggatták. Jelenleg kórházban ápolják.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este „Hajtóvadászat!” címmel közzétette a férfi nevét és fényképét a  megyei rendőrség honlapján. Nyerges Zoltánt továbbra is nagy erőkkel keresik a hatóságok. Vasárnap a férfit állítólag látták bemenni egy házba, de a rendőrök nem találták ott, később a környékről négy embert vettek őrizetbe, írja a Bama.hu.