Felfüggesztett börtönt kérnek Benére és Gergényire

2013.04.08. 07:43

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség Bene László volt országos és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányra a 2006-os őszi zavargások miatt, írja a Bors a birtokában került vádiratra hivatkozva. További tizenkét rendőrt vádolnak az ügyben.

A lap szerint Bene Lászlót két ügyben találhatják bűnösnek. Ezek közül az egyik, hogy 2006. október 23-án a rendőrök nem viseltek azonosító jelvényt, a másik pedig az, hogy nem indította meg a rendőri visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálatokat.

Gergényi Péter másodrendű vádlottra előljárói intézkedés elmulasztása miatt kér börtönt az ügyészség. A vádiratban a szervezetlenségről írnak, emellett a lap szerint az is szerepel benne, hogy a székházat eleinte védő, csekély tapasztalattal bíró pécsi osztag segítségére siethetett volna egy rendőri osztag a Parlamenttől, de ezt Gergényi közvetett utasítására nem hajthatták végre.

Dobozi Józsefre, a volt Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnokára szintén elöljárói intézkedés elmulasztása miatt kér felfüggesztett börtönt az ügyészség.