Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Handó maga akart az AB elé állni

2013.04.08. 14:59

A félreértések, tévedések tisztázása érdekében kérte személyes meghallgatását az Alkotmánybíróságtól (AB), mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde hétfőn. A téma a Zalaegerszegi Törvényszék összbírói értekezlete utáni sajtótájékoztatón került elő.

Handót a bírósági ügyek áthelyezése kapcsán érkezett alkotmányossági panasz miatt kereste meg az AB. Az OBH elnöke azt mondta: "kértem, hogy tegyék lehetővé, hogy személyesen is megjelenjek az Ab előtt, hogy azokat a félreértéseket, tévedéseket, amelyek az ügyáthelyezés intézményével kapcsolatban léteznek, személyesen tudjam eloszlatni". Bitskey Botond, az AB főtitkára vasárnap közölte, hogy több olyan alkotmányjogi panasz érkezett a testülethez, amelyben a bírósági kijelölést kifogásolták az indítványozók.